خواص سعد

خواص سعد ( کوفی ) و دیگر فواید درمانی آن
بیخ یا غده زیر زمینی گیاهی است با نام علمی Cyperus rotundus  که از خانواده « جگنیان » ( Cyperaceae ) ، که متجاوز از یکصد گونه اند. و انواع گونه های آن در نقاط بسیار مرطوب و باتلاقی مناطق گرم و معتدل دنیا می رویند. ریشه های این گیاه باید همیشه در آب باشد. به طوری که اغلب مردم آن ها را علف های هرز باتلاق ها می دانند.

بهترین نوع سعد ; غده آن به اندازه بادام یا زیتون ، پوست آن سیاه و داخل آن سفید و معطر است .

دیگر مشخصات و فواید درمانی سعد

نام های دیگر سعد
سعد کوفی – سعد هندی – مشک زمین – جکن – صباح الخیر – حب الزلم – تپلاق – توبالاق – استکور ; اسکتو – تاپاتی – پسته زمینی – طبلاق – اویار سلام زرد

طبیعت ; طبع سعد خشک و نسبتا گرم است

ترکیبات شمیایی سعد
قند – نشاسته – مواد رزینی – اسانس شامل؛ پینن، سنئول، سسکی ترین و یک الکل جدید به نام ایزوسی پرول – چربی شامل ; یک ماده مومی خنثی، گلیسرول، لینولنیک اسید، لینولئیک اسید، اولئیک اسید، میریستیک اسید و استئاریک اسید – یک آلکالوئید ناپایدار

خواص دارویی و درمانی سعد کوفی و مکی

خواص درمانی سعد

اگر هر روز چهار تا ده گرم از کوبیده ی سُعد خورده شود
مدبر بول است، باز کننده عادت ماهیانه در بانوان می باشد. خارج کننده چرک از اعضاء بدن می باشد. نفخ دستگاه گوارش را برطرف می سازد، معده را تقویت و اشتها آور می باشد، سوزش دهانه معده را برطرف می سازد. محرک و افزایش دهنده نیروی جنسی است. سنگ کلیه و مثانه را خرد میکند. دهانه عروق بدن را باز میکند.
برای افزایش فهم و شعور موثر است ; برای کاهش سردرد نافع است. برای درمان خفقان ، یرقان و زخم معده مفید می باشد ; اعصاب را تقویت می کند. بد بویی دهان که منشاء آن بد هضمی غذا می باشد. را برطرف می سازد.

دیگر فواید و خواص سعد کوفی

  • سه تا چهار روز هر بار سی گرم از کوبیده سعد را با سرکه مخلوط کنید و بخورید. اقسام کرم معده , کرم کدو و انگل را دفع می کند.
  • بُخور سعد سینوس ها و اطراف بینی را به خوبی ضد عفونی می کند.
  • با آب جوشانده آن صورت را بشویید، گونه را گلگون می سازد.
  • خواص سعد برای دندان و لثه ; شستشوی دندان ها با پودر سُعد لثه ها را بسیار محکم، دندان ها را قوی، چرک پای دندان ها و لثه ها را برطرف و بوی بد دهان را مرتفع می کند.
  • افرادی که در اثر ناراحتی پرده صماخ گوش یا عفونت مجاری گوش ثقل صامعه (سنگینی گوش) داشته باشند. بخور آن را به گوش برسانند، کندی شنوایی را مرتفع می سازد.
  • اگر پودر آن را بوسیله پنبه داخل رحم قرار دهند. رطوبت زیاد را خشک می کند. رحم را کاملا ضد عفونی کرده و دهانه آن را بهم می آورد و تنگ تر می کند.
  • پودر شده سُعد را روی زخم های کهنه و گود بپاشید ; برای رویانیدن گوشت به زخم موثر است.

عوارض و مضرات سعد

تذکر ( عوارض و مضرات سعد کوفی ) ; اسراف در خوردن سعد به طور مداوم مضر است و موجب اختلال در خون می شود.


دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا