مواد غذایی برای آرامش ذهن و مغز

سلامت روانی و عاطفی یک جنبه حیاتی از سلامت کلی ما است. اهمیت مواد غذایی برای آرامش ذهن و مغز و تمرینات بدنی، در ارتقای سلامت روان به طور مرتب برجسته می شود. با این حال، رژیم غذایی که اغلب نادیده گرفته می شود، نقشی به همان اندازه در تنظیم سلامت روان ما ایفا می کند.

رژیم غذایی ما تأثیر عمیقی بر سلامت روان ، احساسات و توانایی ما در مدیریت استرس ، اضطراب و افسردگی دارد. انتخاب های غذایی ما می تواند به آرامش ذهن ما، تقویت توانایی ما برای مقابله با استرس و حتی ارتقای کیفیت خواب بهتر کمک کند.

مواد غذایی که می خوریم نه تنها به عنوان سوخت برای بدن ما عمل می کند، بلکه بر شناخت، خلق و خو و رفتار ما نیز تاثیر می گذارد.
ما همان چیزی هستیم که می خوریم، و برای ایجاد تغییرات ضروری در رژیم غذایی که می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت روان ما داشته باشد، هرگز دیر نیست. در این مطلب، اهمیت رژیم غذایی در آرامش ذهن را به تفصیل بررسی خواهیم کرد و درک روشنی از اینکه چگونه انتخاب غذا می‌تواند بر سلامت ذهنی ما تأثیر بگذارد، ارائه می‌کنیم.

تاثیر مواد غذایی در سلامت مغز و اعصاب

در این بخش به اهمیت مواد غذایی برای آرامش ذهن و مغز می پردازیم. بر کسی پوشیده نیست که آنچه می خوریم بر سلامت و تندرستی کلی ما تأثیر می گذارد، اما آیا می دانستید که برخی از غذاها می توانند به کاهش احساس بی قراری و تقویت حس آرامش کمک کنند؟ تغذیه مناسب برای عملکرد بهینه بدن و ذهن ما ضروری است و گنجاندن غذاهای مناسب در رژیم غذایی ما می تواند تفاوت قابل توجهی در احساس ما ایجاد کند.

از دیدگاه علمی، برخی غذاها حاوی مواد مغذی هستند که می توانند به تنظیم شیمی مغز و کاهش اضطراب کمک کنند. به عنوان مثال، غذاهای غنی از منیزیم، مانند سبزیجات برگ دار ، آجیل و دانه ها، اثر آرام بخشی بر سیستم عصبی دارند. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی تن نیز با سطوح پایین تر اضطراب و افسردگی مرتبط است.

از سوی دیگر، مصرف غذاهای سرشار از قند و کافئین می‌تواند اثر معکوس داشته باشد و به احساس بی‌قراری و تشدید علائم اضطراب کمک کند. در حالی که ایجاد تغییرات در رژیم غذایی می تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص زمانی که احساس استرس یا اضطراب می کنیم. مهم است که سلامت و تندرستی خود را با انتخاب آگاهانه در مورد آنچه می خوریم در اولویت قرار دهیم.

چند خوراکی و مواد غذایی برای آرامش ذهن و مغز

دمنوش های گیاهی و چای های گیاهی مانند بابونه، اسطوخودوس و بادرنجبویه دارای خواص آرام بخش طبیعی هستند. و می توانند به تقویت آرامش و کاهش احساس اضطراب کمک کنند.

غلات کامل سرشار از فیبر، ویتامین B و سایر مواد مغذی هستند و می توانند التهاب مغز را کاهش دهند، از حافظه حمایت کرده و زوال عقل را از بین ببرند. غلات کامل مانند کینوا، جو، برنج قهوه ای و جو دوسر انتخاب های عالی هستند. و می توانند جایگزین های سالم تری برای غلات فرآوری شده مانند آرد سفید باشند.

غذاهای دریایی، به ویژه ماهی های چرب مانند ماهی تن و سالمون، منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که با سلامت مغز و کاهش خطر زوال شناختی مرتبط هستند. اسید چرب امگا 3 دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) به ویژه در این زمینه مفید است، اما بدن ما نمی تواند آن را به تنهایی تولید کند. بنابراین باید به رژیم غذایی تکیه کنیم. کارشناسان می گویند دو تا سه وعده ماهی در هفته جزء مواد غذایی برای آرامش ذهن و مغز و اعصاب میباشد.

چند مواد غذایی دیگر برای آرامش اعصاب

مطالعات نشان داده اند که غذاهای با سطوح بالاتر کاروتنوئیدها – رنگدانه هایی که رنگ نارنجی و قرمز میوه ها و سبزیجات را می دهند – با سلامت مغز بهتر و خطر کمتر زوال عقل مرتبط هستند. غذاهای غنی از کاروتنوئیدها عبارتند از هویج، کدو حلوایی، سیب زمینی شیرین، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، پاپایا، زردآلو و سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم پیچ.

رژیم غذایی ما مملو از غذاهای فرآوری شده، سرخ شده، بیش از حد نمکی یا شیرین است که در ظاهر مواد غذایی برای آرامش ذهن و مغز به نظر می رسند. اما واقعا به افسردگی، استرس و اضطراب کمک می کنند. غذاهای فرآوری شده فاقد فیبر هستند که جریان مواد مغذی را به بدن ما کنترل می کند.

چربی های اشباع شده و چربی های ترانس مسیرهایی را که چربی های خوب برای مبارزه با افسردگی، التهاب و غیره استفاده می کنند مسدود می کنند. نمک زیاد باعث عدم تعادل الکترولیت‌های بدن می‌شود و باعث کم‌آبی، خستگی و فشار برای پمپاژ خون غلیظ می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا